La Catedrala Patriarhală din București s-a oficiat Sfânta Liturghie și Slujba Te Deum – ului înaintea ședinței Sfântului Sinod

La Catedrala Patriarhală, astăzi, 6 iulie s-a oficiat Sfânta Liturghie și slujba Te Deum -ului, după cum este rânduiala în Biserica Ortodoxă, înaintea începerii lucrărilor Sfântului Sinod. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Sofian Brașoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei, și Luxemburgului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. De asemenea, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a membrilor Sfântului Sinod, Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul a oficiat și slujba Te Deum – ului.

Lucrările Sfântului Sinod au început în această dimineață la Reședința Patriarhală din București și se vor încheia mâine, 7 iulie. De asemenea, mâine la ora 13:00, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, în prezența ierarhilor Sfântului Sinod și Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și Arhiepiscopiei Bucureștilor, va avea loc premierea câștigătorilor concursului de proiectare pentru Catedrala Mântuirii Neamului, organizat de către Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente