La Catedrala Patriarhală din București Denia din Sfânta și Marea Miercuri a fost oficiată de către Preasfințitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord

În Bisericile ortodoxe a fost oficiată, în această seară, 30 martie, slujba Deniei. Cântările amintesc de femeia păcătoasă care a uns cu mir picioarele Mântuitorului Hristos.

La Catedrala Patriarhală Denia a fost oficiată de Preasfințitul Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord care a ținut și un cuvânt de învățătură.

Cu privire la femeia păcătoasă Preasfinția sa a spus: „Biserica noastră o pomenește pe femeia păcătoasă care L-a uns cu mir pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Fiind în Betania în casa lui Simon Leprosul această femeie păcătoasă văzând că Mântuitorul Iisus Hristos l-a vindecat pe acel fariseu de acea boală necruțătoare și incurabilă în acea vreme, de lepră, a venit cu multă credință simțind dumnezeirea după cum s-a cântat atât de frumos la strană la această slujbă. Și luând rânduială de mironosiță, de purtătoare de aromate a venit cu mir de mare preț. Iar în timp ce Mântuitorul Iisus Hristos ședea la masă a turnat cu multă credință pe creștetul Domnului nostru Iisus Hristos […] Atotmilostivul Dumnezeu a curățit-o de păcatele sale și a primit credința, dărnicia și smerenia ei. Toate acestea au izvorât din puternica ei pocăință”.

Comentarii Facebook


Știri recente