La Catedrala Patriarhală din București Denia din Sfânta și Marea Marți a fost oficiată de către Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului

În Bisericile Ortodoxe a fost oficiată, în această seară, slujba Deniei. Cântările din această seară amintesc de Pilda celor 10 fecioare. La Catedrala Patriarhala Denia a fost oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului care a ținut și un cuvânt de învățătură, informează Radio TRINITAS.

Mai multe informații cu privire la Pilda celor 10 fecioare a oferit Preasfinția sa care a spus: „Din pilda fecioarelor înțelegem că toți au fost înzestrați cu acest chip nemuritor care este sădit în ființa noastră, dar în perspectiva asemănării. Fiecare credincios înțelege că este chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Adică chipul în perspectiva lui Dumnezeu. Și de aceea întru libertate trebuie să ne pregătim pentru a urca întru asemănarea cu Dumnezeu. Și ne pregătim în felurite chipuri pentru faptul că Dumnezeu ne-a dat niște talanți, adică niște daruri pe care trebuie să le multiplicăm potrivit învățăturii lui Hristos. Și cea mai esențială învățătură a Mântuitorului Iisus Hristos este să ne desfășurăm viața noastră în contextul dragostei Sale. Și aceasta pentru că El ne-a creat din dragoste și noi trebuie să trăim în dragostea lui Dumnezeu pentru a arăta dragostea noastră la dragostea lui Dumnezeu pentru noi”.

Comentarii Facebook


Știri recente