La Catedrala Patriarhală din București Denia din Sfânta și Marea Joi a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos

În toate Bisericile ortodoxe în această seară, 31 martie, a fost oficiată slujba Deniei. Evanghelia ne prezintă spălarea picioarelor Sfinților Apostoli și Cina cea de Taină.

La Catedrala Patriarhală Denia a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos care a ținut și un cuvânt de învățătură.

Cu privire la evenimentele prezentate în Evanghelie Înaltpreasfinția Sa a spus: „În genunchi în fața Sfinților Săi ucenici le spală picioarele și le șterge cu ștergarul. Iar la capătul acestui act începând chiar cu Iuda care avea să-L vândă Mântuitorul mai precizează o dată sensul mântuitor, vindecător și curățitor de păcate al smereniei. Pentru că nu spălarea în sine este atât de importantă, cât faptul că este chiar Fiul lui Dumnezeu Hristos Domnul, Cel Care spală picioarele ca semn de respect față de cei mai mici. Al doilea mare dar pe care ni-L oferă Domnul după smerenie este curățirea de păcate. Prin curățirea de păcate, prin Taina Sfintei Spovedanii putem să obținem un alt mare dar, darul cel mai mare pe care ni-l oferă Domnul chiar în această zi sfântă care este numită și Joia Cinei celei de Taină. Sau așa cum arată Sfinții Părinți Joia în care Domnul ne predă, ne oferă chiar Trupul Său”.

Comentarii Facebook


Știri recente