La Catedrala Patriarhală din București a avut loc o slujbă de Te Deum închinată împlinirii a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Sărbătorile de mâine, 27 martie, închinate împlinirii a 92 de ani de la Unirea Basarabiei cu România au debutat astăzi, 26 martie, la Catedrala Patriarhală din București cu o slujbă de Te Deum. Manifestările cultural-istorice sunt programate timp de trei zile și sunt organizate de studenții basarabeni din Capitală și de reprezentanții ambasadei Republicii Moldova în Țara noastră.

Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal, a declarat pentru Radio TRINITAS că prin slujba de astăzi s-au adus mulțumiri lui Dumnezeu pentru împlinirea dezideratului de înfăptuire a Statului Național Român și pentru sacrificiul celor care l-au înfăptuit: „A avut loc inaugurarea acestor evenimente prin săvârșirea unei slujbe de Te Deum, în Catedrala Patriarhală, la care au participat mai mulți profesori, academicieni și reprezentanți ai armatei. Din încredințarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel am săvârșit această slujbă de Te Deum în care, pe de o parte am adus mulțumire și recunoștință lui Dumnezeu pentru împlinirea acestui deziderat, realizarea Statului Național Român, care a început prin unirea Basarabiei cu România și s-a desăvârșit la 1 decembrie 1918. Totodată a fost și un prilej de aducere aminte a celor care s-au jertfit pentru împlinirea acestui ideal”.

Comentarii Facebook


Știri recente