La Catedrala Patriarhală din București a avut loc ieri o slujbă de pomenire pentru victimele accidentului aviatic de lângă Smolensk – Rusia

O slujbă de pomenire a avut loc ieri, 11 aprilie, la Catedrala Patriarhală pentru victimele accidentului aviatic de lângă Smolensk – Rusia, după Sfânta Liturghie. Slujba a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cu privire la acest tragic eveniment Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a exprimat regretele și compasiunea în numele Bisericii Ortodoxe Române și a spus: „Biserica Ortodoxă Română își exprimă regretul și compasiunea față de poporul binecredincios al Poloniei și înalță rugăciuni de pomenire pentru iertarea păcatelor lor, pentru întărirea urmașilor lor. Dumnezeu să-i ierte și să-i pomenească din neam în neam”, informează TRINITAS TV.

La slujbă au participat și reprezentanți ai Ambasadei Republicii Polonia în țara noastră care s-au declarat, încă, în stare de șoc după tragicul eveniment. Mai multe informații aflăm de la Miroslaw Cieslik, Prim consilier al Ambasadei Republicii Polonia la București: „Șoc! Este în primul rând șoc și o tragedie imensă, deoarece în istoria contemporană a lumii europene nu s-a întâmplat niciodată un asemenea eveniment. Au murit în primul rând o mare parte a elitei politice poloneze, au murit generali, episcopi, intelectuali și chiar eu personal am pierdut acolo apropiații mei care au fost la Smolensk. E un lucru pe care nu reușim să credem că s-a întâmplat, dar atunci când devenim mai trezi conștientizăm că această tragedie ne-a fost dată”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente