La Catedrala Patriarhală Denia Canonului celui Mare a fost oficiată de Preasfințitul Varsanufie, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor

În Bisericile Ortodoxe s-a oficiat ieri seară, 17 martie, Denia Canonului Mare. În cadrul slujbei s-a citit și viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca. La Catedrala Patriarhală slujba a fost oficiată de Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează Radio TRINITAS.

Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură a arătat că Sfânta Maria Egipteanca este un model desăvârșit de pocăință: „S-a ales această săptămâna a V-a din Postul Mare ca să fie citit întreg Canonul, dar să fie citită în această zi de miercuri seara și viața Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca ca un imbold pentru cei care au ținut postul până acum, deoarece postul se apropie de sfârșit ca să nu slăbească nevoințele pe care le-au săvârșit. Și ca un îndemn către pocăință, deoarece se apropie Sărbătoarea cea mare a Învierii Domnului și prin pocăință, așa cum arată dumnezeieștii părinți, câștigăm Împărăția lui Dumnezeu”.

Comentarii Facebook


Știri recente