La Catedrala Mitropolitană din Iași slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

Sfântul mare Mucenic Gheorghe este ocrotitorul Catedralei Mitropolitane din Iași. Cu prilejul Hramului acestui sfânt lăcaș, slujba sfintei liturghii a fost oficiată astăzi, 23 aprilie, de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea pericopei evanghelice, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a subliniat chemarea pe care Biserica o adresează astăzi credincioșilor urmând modelul de credință al Sfântului Mare mucenic Gheorghe și a spus: „Noi, cei de astăzi iubiți credincioși, avându-l pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și pe cei asemenea lui modele de viață suntem chemați să nu ne clătinăm în credința noastră. Suntem chemați pentru a înțelege în numele cui noi credem. ‘În numele cui viem, ne mișcăm și suntem’, cum spune Sfântul Apostol Pavel. Iar aceasta după cuvântul Evangheliei o facem prin răbdare, fiind singura cale prin care ne vom păstra, spune Hristos, sufletele noastre. Iar aceasta, precum Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, o îndeplinim prin același izvor de viață, izvor într-un ființă care este testamentul lăsat nouă de Hristos Domnul înainte de Patima Sa cea de voie și anume ‘Să vă iubiți unul pe altul’.”

Comentarii Facebook


Știri recente