La Catedrala Mitropolitana din Iasi, raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost date astazi de seminaristi

In fiecare duminica, incepind cu Duminica Tomei si pina in duminica de astazi, raspunsurile la slujbele Sfintei Liturghiii ce s-au oficiat la Catedrala Mitropolitana din Iasi au fost date de corurile Seminariilor Teologice din cadrul Arhiepiscopiei Iasilor. La slujba de astazi, raspunsurile au fost date corul Seminarului Teologic Ortodox ‘Sf Ioan Iacob’ Dorohoi.

Intr-un interviu acordat postului de Radio Trinitas, parintele Constantin Muha, directorul seminarului, a vorbit despre cele mai importante activitati ale corului: ‘Din septembrie si pina in prezent, am participat la foarte multe cu slujbe arhieresti, oficiate in zona. Am participat la sfintiri de biserici si la sfintiri de locuri de biserica. Am avut concerte de colinde si am colaborat de asemenea cu primaria din Dorohoi, la diverse manifestari cultural-artistice. In perioada 2-8 mai, corul a fost in Franta, unde a sustinut concerte de muzica religioasa, muzica populara, precum si cu arii din opere’

Seminarul ‘Sfintul Ioan Iacob’ din Dorohoi a fost infiintat in anul 1923, de parintele Dumitru Furtuna si reiinfiintat in 1993 de catre IPS Daniel Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. De-a lungul anilor elevii seminarului s-au remarcat la concursurile la care au participat obtinind numeroase premii.

Comentarii Facebook


Știri recente