La Catedrala Mitropolitana din Iasi, Ajunul Craciunului este marcat printr-un program liturgic mai deosebit.

La Catedrala Mitropolitana din Iasi, Ajunul Craciunului este marcat printr-un program liturgic mai deosebit: parintii slujitori la acest sfant locas de inchinare merg cu icoana Nasterii Domnului la ierarhi pentru a vesti Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos. Parintii spun ca obiceiul s-a nascut odata cu Catedrala Mitropolitana.

‘Slujba de astazi va incepe la orele 05.00 dimineata cu slujba Miezonopticii si se va continua cu Utrenia si apoi Ceasurile Imparatesti. Apoi se va oficia Sfanta Liturghie a Sfantului Vasile cel Mare, care in aceasta zi va fi savarsita impreuna cu Vecernia. Dupa terminarea slujbelor liturgice din dimineata acestei zile, va avea loc o slujba de procesiune, in care preotii vor merge cu Ajunul la Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la Prea Sfintitul Calinic Botosaneanul – Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor si la chiliile parintilor slujitori de la Catedrala Mitropolitana din Iasi ce locuiesc in Caminul preotesc ‘Sfantul Mare Mucenic Gheorghe’. Parintii slujitori la Catedrala Mitropolitana vor vesti Nasterea Domnului nostru Iisus Hristos prin purtarea icoanei Nasterii Domnului si cantarea Troparului si a Condacului Nasterii Domnului.’, ne-a spus Parintele Arhimandrit Dosoftei Scheul – Mare Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iasi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…