La Caransebeș a avut loc deschiderea Simpozionului internațional intitulat „Credință și mărturisire”

În sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului a avut loc astăzi, 13 aprilie, deschiderea simpozionul internațional „Credință și mărturisire”.

Această manifestare se desfășoară în contextul în care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința de lucru din ziua de 18 iunie 2009, a hotărât ca anul 2010 să fie sărbătorit ca Anul omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei românești, în contextul aniversării în acest an a 1685 de ani de la primul Sinod Ecumenic de la Niceea (325) și a 125 de ani de la recunoașterea oficială a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române (1885). O altă prăznuire a Episcopiei Caransebeșului este Centenarul instalării episcopului Miron Cristea la Caransebeș.

La acest demers științific au participat ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, profesori de teologie, preoți cu preocupări istoriografice, istorici din țara și străinătate, specialiști în domeniul istoriei Banatului și profesori de discipline istorice și sistematice de la Facultățile de Teologie din țară.

Simpozionul este însoțit de o expoziție foto-documentară despre activitatea episcopului Miron Cristea la Caransebeș, expoziție organizată în incinta Centrului Eparhial Caransebeș. Sunt expuse cuvântări ale ierarhului amintit, documente importante din perioada 1910-1919, manuscrise, articole din Foaia Diecezană, și alte obiecte cu interes istoric.

Au participat numeroși ierarhi precum Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul Daciei Felix, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Gyulei și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanu, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, informează Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente