La Capela de la Salina, Cacica, s-au oficiat astazi slujbe dedicate Sf. Mare Mc. Varvara si celor care au contribuit la construirea capelei

Tot astazi, la aceasta capela, a fost oficiat si Sf. Maslu pentru toti credinciosii din Cacica, judetul Suceava. Amanunte despre evenimentele de la Cacica ne-a oferit parintele Tiberiu Beleaga, preot slujitor la capela Salinei, Cacica: ‘In programul acestei zile am avut o slujba de comemorare a tuturor minerilor care au lucrat in mina de la Cacica si am facut Sf. Liturghie, dupa care a urmat o slujba de pomenire a tuturor minerilor care au lucrat, dupa care am facut Sf. Maslu de obste pentru toata lumea, in comunitatea in care traim. Cred ca se cuvine ca in aceasta zi de pomenire a Sf. Mare Mucenire Varvara sa ne rugam cu totii, asa cum o face dintotdeauna comunitatea noastra, si sa-L rugam pe Bunul Dumnezeu sa ne intareasca in credinta, sa ne intareasca in nadejde, sa ne intareasca in speranta si, asa cum Sfanta noastra Biserica, in acatistul ei, ne indeamna atat de frumos ca ‘darul tamaduitor luand de la Dumnezeu, Sf. Varvaro, pururea pomenita fiind, roaga pe Stapanul tuturor, pe Dumnezeu, a tamadui toate bolile celor care alearga la tine cu credinta ca sa scape toti din nevoi, de neputinta cea vatamatoare si de bolile cele sufletesti si trupesti’. Asa si noi astazi, prin inaltarea rugilor la Dumnezeu, prin Sf. Liturghie, ne-am rugam bunului Dumnezeu sa aduca in inimile noastre pacea, rabdarea, nadejdea si, prin Sf. Maslu, sa daruiasca tuturor oamenilor sanatate trupeasca si sufleteasca si implinirea dorintelor’.

Credinciosii din Cacica o considera pe Sfanta Mare Mucenita Varvara principala ocrotitoare a comunitatii si de aceea sfanta se bucura aici de o mare cinstire. Din nou, cu detalii, parintele Tiberiu Beleaga, preot slujitor la capela Salinei, Cacica: ‘Prin cinstirea Sf. Mare Mucenite Varvara in comunitatea noastra aici, in Cacica, este un prilej de bucurie si un prilej totodata de aducere aminte a intrajutorarii in colectivitatea aceasta a noastra, a intrajutorarii tuturor etniilor care traiesc aici in comuna, muncesc impreuna in teritoriul comunei Cacica si care, prin cinstirea Sf. Mare Mucenite Varvara aduc un pios omagiu Bunului Dumnezeu, inchinandu-se si slujind Acestuia cu multa daruire si cu credinta. Ortodocsii, catolicii si greco-catolicii din comunitate, in totalitate, cinstesc pe Sf. Mare Mucenita Varvara ca o patroana nu numai a minei, ci si ca o patroana a satului’.

Comentarii Facebook


Știri recente