La Buzău s-a încheiat Olimpiada de Religie

În noua Catedrală arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi” din Buzău a avut loc ieri, 18 aprilie, festivitatea de premiere a elevilor seminariști participanți la Olimpiada de Religie, faza națională, informează TRINITAS TV. Evenimentul a fost precedat de oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți, membri ai Comisiei Centrale de organizare și evaluare a olimpiadei. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a primit din partea Ministerului Culturii și Patrimoniului Național o diplomă de excelență.

Diploma a fost acordată de conf. univ. dr. Vasile Timiș, Secretar de Stat – Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, pentru merite deosebite în păstrarea și promovarea culturii și spiritualității românești: „Înaltpreasfinția voastră, vă rog să primiți din partea noastră, a Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, o diplomă de excelență pe care o acordăm Înaltpreasfinției Sale, Epifanie Norocel, Arhiepiscop al Buzăului și Vrancei pentru merite deosebite în păstrarea și promovarea culturii și spiritualității românești”

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a adresat un cuvânt de învățătură elevilor participanți la Olimpiadă: „Cei care veți primi anumite premii sau mențiuni să vă bucurați, dar ceilalți să nu vă întristați deoarece colegii voștri v-au reprezentat acum, iar voi îi veți reprezenta și pe ei în altă parte și altădată când Dumnezeu vă va binecuvânta cu succese deosebite”.

Festivitatea de premiere a elevilor seminariști care s-au remarcat la faza națională a Olimpiadei de Religie a avut loc în Amfiteatrul Liceului Pedagogic Spiru Haret din Buzău. Au fost decernate astfel 41 de premii și mențiuni. Premiile, acordate de către Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Ministerul Învățământului și Consiliul Județean Buzău, au constat în cărți și bani. Cele mai multe premii întâi la olimpiada de religie, faza națională au fost câștigate de Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Vasile cel Mare” din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente