La Buzău a început Olimpiadă Națională de religie pentru Seminarele Teologice

Olimpiada Națională de Religie pentru Seminarele și Liceele Teologice a debutat ieri, 15 aprilie, cu slujba de Te Deum săvârșită la Catedrala arhiepiscopală din Buzău la care a participat și Înaltpreasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. La finalul Slujbei, Înaltpreasfinția Sa a spus: „Este o mare bucurie pentru noi, astăzi, să înceapă cu rugăciune, în acest ceas de vecernie sfântă, Olimpiada Națională de Religie. Prezența dumneavoastră aici este o răsplată binemeritată pentru învățământul teologic de la Buzău, Seminarul Teologic care funcționează aici alături, Liceul Teologic de la mănăstirea Rătești și Școala de Cântăreți Bisericești”.

Ieri după-amiază a avut loc festivitatea de deschidere a olimpiadei. În amfiteatru Liceului Pedagogic ‘Spiru Haret’ din Buzău s-a desfășurat și vernisarea unei expoziții de icoane lucrate de copiii Liceului de Artă ‘Margareta Sterian’, coordonator fiind prof. Valeriu Șușnea – inspector de specialitate ISJ Buzău -Liceul Pedagogic ‘Spiru Haret’ Buzău.

Președintele comisiei de examinare, conf. univ. dr. Vasile Timiș a oferit mai multe informații despre această Olimpiadă, pentru TRINITAS TV : „La această olimpiadă participă un număr de 130 de elevi de la toate seminariile din țară. Olimpiada nu este un simplu concurs, ci mai mult decât atât este un moment de comuniune și comunicare, un moment care îi înnobilează nu numai pe participanți ci și pe profesorii și părinții acestora’.

Astăzi, 16 aprilie, vor începe probele de concurs. Proba scrisă va avea loc la liceul Pedagogic ‘Spiru Haret’ Buzău, iar după-amiază va avea loc vizitarea Muzeului Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, precum și a Muzeului de Istorie, a Galeriilor de Artă și a altor obiective culturale din municipiu, informează ‘Ziarul Lumina’.

Comentarii Facebook


Știri recente