La Bruxelles continuă evenimentul organizat de Conferința Bisericilor Europene

La Parlamentul European din Bruxelles a avut loc astăzi, 1 mai, conferința cu tema „Rolul Bisericii în modelarea unei juste și sustenabile economii europene”, informează Radio TRINITAS.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române la acest eveniment organizat de Conferința Bisericilor Europene a fost Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal.

Înaltpreasfinția Sa a arătat că această conferință a pus problema lansării unui proiect de acțiune privind aspectele morale și sociale specifice crizei economice din zilele noastre: „A fost o conferință specială, cu intenția de a lansa un proiect de acțiune privind aspectele morale și sociale caracteristice crizei economice actuale, cu referire specială la problema șomajului și a fenomenului migrației. Toate aceste lucruri încearcă să le facă Bisericile Creștine din Europa care nu trebui să fie indiferente față de problemele sociale de astăzi, mai ales că anul acesta statele membre ale Uniuni lansează o nouă strategie economică, socială și ecologică pentru următorul deceniu. În același timp, anul 2010 a fost dedicat combaterii sărăciei și a excluziunii sociale și, de aceea, se caută sublinierea aceste realități din Europa. Amintim, de asemenea, că nu cu mult timp în urmă Bisericile europene au adresat o scrisoare deschisă președinților instituțiilor europene în care s-a subliniat necesitatea unei schimbări și îmbunătățiri ale viziunilor politice sociale și economice, punându-se accent în mod special pentru slujirea semenilor”.

Scopul acestei conferințe este crearea unei strategii comune a Bisericilor din Uniunea Europeană și în privința viziunii economice, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…