La biserica și centrul de recuperare inițiate de Mihai Neșu continuă și lucrările, dar și nevoia de sprijin

Lucrările continuă la biserica și centrul de recuperare construite de Mihai Neșu pentru copiii cu dizabilități. După ce costurile materialelor au crescut cu peste o treime, este nevoie și de continuarea sprijinului pentru proiect. În aparițiile recente din media, fostul fotbalist a explicat de ce este vitală terapia de recuperare și a afirmat că vrea să-i învețe pe copiii cu dizabilități să nu repete greșelile lui.

Terapiile specializate oferite gratuit de fundația fostului sportiv sunt esențiale pentru copiii cu dizabilități, deoarece ajută la menținerea funcțiilor vitale.

„Eu am pățit de două ori, că eram pe supărat pe viață la început și nu mai voiam să fac terapie, și era să mor de vreo două ori. Asta m-a trezit puțin. Din experiența mea vreau să învețe din greșelile mele părinții copiilor cu dizabilități, să nu le mai repete”, a precizat marți Mihai Neșu într-o emisiune transmisă în direct pe Internet.

Complexul de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități neuromotorii „Sf. Nectarie” este construit de Fundația Mihai Neșu în satul Cihei, la șase kilometri distanță de Oradea, cu scopul de a crește numărul de beneficiari, incluzând și adolescenți.

Stadiul lucrărilor în a noua lună de șantier, publicate în 7 aprilie 2022. Foto: Facebook / Mihai Neșu Foundation

Biserica a fost prima clădire din complex la care s-a lucrat, astfel încât șantierul acesteia este într-o fază avansată. Sfântul lăcaș va avea hramurile „Bunavestire” și „Sf. Ioan (Maximovici) de Shanghai și San Francisco”.

Așa va arăta biserica finalizată din cadrul complexului construit de Mihai Neșu. Foto: Facebook / Mihai Neșu Foundation

Noul centru va avea o suprafață de două hectare și va cuprinde spații de agrement, grădini senzoriale, loc pentru echitație, piscină, restaurant, spații de joacă și loc de petreceri, prin intermediul cărora se va susține financiar centrul de recuperare.

Fundația Mihai Neșu publică lunar un raport video cu ce s-a mai realizat pe șantier. Într-un tur recent al studiourilor de televiziune, Mihai Neșu a oferit noi estimări de cost: va mai avea nevoie de 1,8 milioane de euro în plus față de cele 3,8 milioane estimate inițial.

În 10 mai 2022 se vor împlini 11 ani de când Mihai Neșu, fost fundaș al Stelei și al naționalei României, a suferit un accident care l-a lăsat paralizat.

În emisiunea citată, Mihai Neșu a povestit miracolul supraviețuirii și al recuperării sale.

„Un doctor, la primul control în Olanda, s-a uitat pe dosarul meu și mi-a spus că nu înțelege cum mai trăiesc. A spus că 99 din 100 mor în situația mea. Adică eu am rămas fără oxigen foarte mult timp, chiar dacă a venit repede ambulanța. Totuși a durat puțin și pe lângă asta nu am rămas cu sechele la creier. Am avut ruptă o arteră, inunda sângele în creier… și asta a fost cel mai greu de oprit.”

Mihai Neșu în studioul Antena Sport în 12 aprilie 2022. Foto: Facebook / Mihai Neșu Foundation

După accident, Mihai Neșu a descoperit credința. El afirma în 2019: „Cred că Dumnezeu mi-a sacrificat trupul ca să-mi salveze sufletul”.

Iar anul trecut, el spunea: „Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât când eram sănătos! Dacă m-aș mai naște acum, nu m-aș mai face fotbalist. Sunt lucruri foarte frumoase care îți aduc bucurii, în afară de fotbal. Acum, de când am centrul de copii cu dizabilități, am o bucurie foarte mare pentru că pot să le fiu de folos”.

Mihai Neșu a vizitat noul Stadion Steaua împreună cu prietenul său, fostul fotbalist George Ogăraru, în 12 aprilie 2022. Foto: Facebook / George Ogararu

Donează

Mihai Neșu Foundation

RO63BTRLRONCRT0246793101 – cont în Lei
RO13BTRLEURCRT0246793101 – cont în Euro
RO17BTRLUSDCRT0246793101 – cont în USD
BIC Swift
BTRLRO22
Banca Transilvania – Sucursala Oradea, România

SMS cu textul CRED la numărul de telefon 8844.
Setează online o donație lunară cu orice sumă prin site-ul fundației.
Cumpără un produs din magazinul online al fundației.
Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit.

Pentru informații suplimentare:

WhatsApp: 0721.366.252
Email: [email protected]

Vezi și:

Foto credit: Fundația Mihai Neșu

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente