La Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Botoșani vor fi aduse Moaștele Sfinților Epictet și Astion

Racla cu Moaște ale Sfinților Epictet și Astion de la Mănăstirea „Sfânta Treime” Știubieni va fi adusă astăzi, 22 aprilie, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Botoșani. Procesiunea de aducere a sfintelor moaște va avea loc la ora 18:00, după care va fi oficiată slujba Vecerniei unită cu Litia.

Mai multe detalii cu privire la acest eveniment a oferit pentru Radio TRINITAS, Părintele Dumitru Mateciuc, parohul Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Botoșani: „Pentru a marca evenimentul și a menține tradiția care ține de 10 ani deja, 11 ani chiar, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, anul acesta vom aduce spre venerare Sfintele Moaște ale Sfinților Epictet și Astion. Acestea vor sosi însoțite de Preacuviosul Protosinghel Melchisedec Sandu, starețul Mănăstirii din Știubieni. Vor rămâne spre venerare până duminică, 25 aprilie, la ora 22:00”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…