La Biserica ‘Sfantul Ioan Botezatorul’ au avut loc manifestari cu prilejul implinirii a 120 de ani de la sfintirea lacasului de cult.

La Biserica ‘Sfantul Ioan Botezatorul’ din Cartierul Maratei I din Municipiul Piatra Neamt a fost marcata implinirea a 120 de ani de la sfintirea lacasului de cult.

Evenimentele au debutat aseara cu slujba Vecerniei si au continuat astazi cu slujba Sfintei Liturghii oficiata de Parintele Arhimandrit Varlaam Merticariu – Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iasilor.

Mai multe detalii am aflat de la Parintele Vasile Pavaleanu – paroh al Bisericii ‘Sfantul Ioan Botezatorul’ din Piatra Neamt: ‘Momentul implinirii a 120 de ani de la sfintirea Bisericii Sfantul Ioan Botezatorul – Piatra Neamt a inceput cu slujba Vecerniei oficiata in ajunul sarbatorii. Astazi s-a savarsit in Biserica Sfantul Ioan Botezatorul din Municipiul Piatra Neamt, care se afla imbracata in haina de sarbatoare, slujba Sfintei Liturghii de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Parintele Arhimandrit Varlaam Merticariu – Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iasilor care a tinut si cuvantul de invatatura prin care s-au omagiat toti ctitorii bisericii si evenimentele mai importante din cei 120 de ani de existenta ai bisericii. Totodata s-a scos in evidenta rolul deosebit pe care l-a avut Biserica Sfantul Ioan Botezatorul din Cartierul Maratei I in Municipiul Piatra Neamt.’

La finalul Sfintei Liturghii de astazi a fost lansata si o Monografie a Parohiei ‘Sfantul Ioan Botezatorul’ din Cartierul Maratei I din Municipiul Piatra Neamt.

Din nou cu amanunte Parintele Paroh Vasile Pavaleanu: ‘La sfarsitul Sfintei Liturghii a avut loc prezentarea Monografiei Bisericii Ioan Botezatorul din Piatra Neamt, lucrare care trece in revista mai multe aspecte legate de trecutul istoric al Municipiului Piatra Neamt, al Cartierului Maratei I, al Parohiei Sfantul Ioan Botezatorul, al lucrarilor de constructie a bisericii. Monografia cuprinde medalioane cu imagini ale tuturor preotilor care au slujit in aceasta biserica de la inceputul existentei si pana astazi.’

Manifestarile dedicate implinirii a a 120 de ani de la sfintirea Bisericii ‘Sfantul Ioan Botezatorul’ din Piatra Neamt au continuat astazi de la ora 18.00, la Casa de Cultura din municipiu, unde a avut loc o Conferinta si a fost sustinut un recital coral.

Comentarii Facebook


Știri recente