Primul muzeu parohial din Capitală va fi inaugurat duminică, 17 Ianuarie, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, cu prilejul hramului Bisericii „Sfântul Antonie cel Mare – Curtea Veche”. Muzeul adăpostește obiecte de cult care aparțin celei mai vechi Biserici din Capitală. Dintre acestea unele datează de la sfârșitul secolului al XVII-lea, din timpul Sfântului domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, iar altele au fost donate de domnitorul Nicolae Mavrocordat la jumătatea secolului al XVIII-lea. Mai multe informații a oferit pr. paroh Gheorghe Zaharia pentru Radio TRINITAS: „Ne-am străduit să punem în valoare toate obiectele adunate de-a lungul istoriei și le-am așezat în așa fel încât să ne bucurăm și să se bucure toți cei care vor veni să viziteze acest muzeu, mai ales pentru faptul că acesta se află într-o zonă istorică, în centrul istoric, mai ales pentru faptul că în această zonă nu există nici un muzeu în afară de muzeul de istorie. În mod cert, va fi un obiectiv de vizitat foarte important pentru toți cei care vor să vadă, dar mai cu seamă pentru toți cei care vin din străinătate. Ne bucurăm de valorile pe care le-am expus în această biserică, avem o icoană din vechea catapeteasmă de la 1715, din vremea lui Ștefan Cantacuzino, Sfânta Treime la stejarul Mamvri, avem o anaforniță din vremea Sfântului Constantin Brâncoveanu Voievod, avem din vreme lui Moruzi, avem multe în special de pe la 1800, 1850 și avem cărți de cult vechi. Sunt foarte multe obiecte de valoare pe care le-am pus în acest muzeu”.
Tinerii brașoveni sunt invitați la o activitate de voluntariat la Valea Plopului
La Centrul Social Pro Vita din Valea Plopului va avea loc o activitate de voluntariat organizată de ASCOR Brașov, în parteneriat cu ASCOR Iași, ASCOR București și ASCOR Timișoara. Evenimentul va fi desfășurat în perioada…
Președintele Asociației Monumentum a primit cea mai înaltă distincție pentru mireni a Episcopiei de Bălți
Avocatul Iulian Rusanovschi, Președintele Asociației Monumentum, care se ocupă cu restaurarea monumentelor românești din stânga Prutului, a fost distins luni cu „Crucea Bălțeană”, cea mai înaltă distincție pentru mireni a Episcopiei de Bălți. Distincția a…
Mărturia Pr. Radu Brînză, supraviețuitor al avortului: Ce îl motivează în activitatea de coordonator Pro Vita Iași
Părintele Radu Brînză, coordonatorul Pro Vita Iași, departamentul de sprijin și educație pro-viață al Arhiepiscopiei Iașilor, a făcut două mărturii cutremurătoare, care explică motivația implicării sale în această activitate. Mărturiile au fost oferite într-un interviu…
Expoziția „Culorile Ortodoxiei. Polonia” va fi vernisată de Paști la Râmnicu Vâlcea
Institutul Polonez București inaugurează miercuri, la Râmnicu Vâlcea, o expoziție dedicată Ortodoxiei poloneze, intitulată „Culorile Ortodoxiei. Polonia”. „Deși religia dominantă în Polonia este cea catolică, de secole pe teritoriile poloneze trăiesc și adepți ai Bisericii…
Comunicat: Ambasadorul Elveției la Bucureşti, în vizită de rămas bun la Patriarhia Română
Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Române a transmis joi un comunicat referitor la vizita de rămas bun a ES Arthur Mattli la Patriarhia Română. Text integral: Ambasadorul Elveției la Bucureşti,…