La Biserica Sf. Spiridon din Iasi vor debuta maine manifestarile prilejuite de hramul bisericii, din data de 12 decembrie

Maine de la ora 17.00, va avea loc concertul de colinde ‘Deschide usa, crestine’, concert ce va fi urmat de vernisajul expozitiei de obiecte cultice si necultice ale parohiei Sf. Spiridon. La aceste evenimente este asteptat sa participe si IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Amanunte despre programul manifestarilor de maine ne-a oferit parintele Ciprian Apetrei, preot II la Biserica Sf. Spiridon si directorul postului de Radio Trinitas: ‘La orele 17.00, maine, va avea loc un concert de colinde si vor interpreta urmatoarele coruri, si in ordinea aceasta vor si canta: Corul Basileus al Seminarului Sf. Vasile cel Mare din Iasi, care va deschide acest concert cu un cor de 40 de persoane, urmat apoi de Corul Nicolaus al Bisericii Sf. Nicolae Socola, urmat de corul nostru, cor tanar, care a aparut la initiativa parintelui Marian Timofte si este si meritul dirijorului acestui cor, dascalul nostru Mihai Lungu, cor care se cheama Spiridonia. Acest spectacol va fi incheiat de catre Corul Mira al Bisericii Sf. Nicolae Domnesc, un cor cunoscut de cei din Iasi, dar si de cei din tara, pentru ca este un cor care a concertat si in tara si in strainatate. Dupa aceea, va urma vernisajul expozitiei de obiecte cultice si necultice ale parohiei Sf. Spiridion si credem noi ca vom difuza si filmul despre Sf. Ierarh Spiridon si despre Biserica Sf. Spiridon din Iasi, realizat de studioul de productie Trinitas TV’.

Manifestarile din cadrul ‘Zilelor Sf. Spiridon’ vor continua si duminica. Ce evenimente sunt incluse in programul zilei din ajunul hramului bisericii, de pe 12 decembrie, ne-a spus parintele Marian Timofte, parohul Bisericii Sf. Spiridon, din Iasi: ‘Duminica, ziua dinainte de Sf. Spiridon va incepe in prima parte a zilei programul obisnuit dintr-o duminica din parohia noastra: la ora 07.30 incepem Utrenia, la ora 09.00 Acatistul Mantuitorului nostru Iisus Hristos si la ora 10.00, slujba Sfintei Liturghii. Apoi, la ora 17.00, incepem Privegherea, slujba Vecerniei unita cu Litia, Vecernia mare a Sf. Ierarh Spiridon, urmand apoi sa prezentam filmul documentar despre Sf. Ierarh Spiridon si despre Biserica Sf. Spiridon din Iasi, film realizat de studioul Trinitas TV. Asteptam la slujba Privegherii mai multi preoti din Iasi cu care vom aduce rugaciuni inaintea lui Dumnezeu si Sfantului Spiridon si seara de duminica, 11 decembrie, se va incheia cu lansarea cartii ‘Sf. Ierarh Spiridon – viata si acatistul’, aparuta la Editura Trinitas’.

Manifestarile prilejuite de hramul Bisericii Sf. Spiridon din Iasi se vor incheia luni cu slujba Utreniei, Acatistul Sf. Spiridon si slujba Sfintei Liturghii. Din nou, cu amanunte, parintele paroh Marian Timofte: ‘Pentru ziua de luni avem, de asemenea, la ora 07.30 slujba Utreniei Sf. Spiridon , la ora 09.00, Acatistul Sf. Ierarh Spiridon si va urma, la ora 10.00, slujba Sf. Liturghii de hram, unde iarasi asteptam sa fim insotiti de colegi preoti de aici, din Iasi, ca impreuna sa aducem un prinos de lauda lui Dumnezeu si Sfantului Ierarh Spiridon’.

Comentarii Facebook


Știri recente