La Biserica Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț vor fi lansate cinci volume dedicate Sfântului Ioan Iacob de la Neamț

Cinci volume dedicate Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, apărute la Editura „Doxologia” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, vor fi lansate joi, 5 august, la Biserica Seminarului Teologic Ortodox de la Mănăstirea Neamț. Cele cinci volume au fost publicate cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la trecerea la cele veșnice a Sfântului Cuvios Ioan Iacob Hozevitul.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, Cătălin Jechel, directorul Editurii „Doxologia”: „Prima care este intitulată ‘Sfântul Cuvios Ioan Iacob Hozevitul de la Neamț. Viața. Poezie. Rugăciune’ în îngrijirea părinților profesori Vasile Păvăleanu, Ioan Mihoc și Viorel Laiu de la Seminarul Teologic ‘Veniamin Costachi’ de la Mănăstirea Neamț. O altă lucrare este: ‘Mărturii despre Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț și tâlcuiri din opera sa’. În același timp vor mai apărea: ‘Viața și Acatistul Sfântul Ioan Iacob de la Neamț’ și ‘Poezii alese’. Primul volum este prefațat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și continuă cu studii ale profesorilor de la Seminarul de la Mănăstirea Neamț cu privire la poezia Sfântului Ioan Iacob, ctitorirea Bisericii din curtea Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț cu hramul Sfântului, precum și cugetări și învățături duhovnicești desprinse din opera Sfântului Ioan Iacob. Ce de-al doilea volum aduce în mod inedit, mărturisirea părintelui arhim. Claudiu Derevleanu de la Mănăstirea Neamț, viețuitor în obștea Mănăstirii în momentul închinovierii Sfântului Ioan Iacob”.

Comentarii Facebook


Știri recente