La Biserica Harșu din Craiova a început seria conferințelor din Postul Mare

Biserica ‘Sfântul Haralambie – Harșu’ din Craiova desfășoară în perioada 2 martie – 6 aprilie conferințe pe teme religioase, puse sub genericul ‘Serile Harșu’. În fiecare vineri, începând cu ora 18:30, personalități din viața culturală și religioasă a orașului Craiova sunt invitate pentru a vorbi celor prezenți pe diverse teme, informează „Ziarul Lumina”.

‘Conferințele duhovnicești se desfășoară după ce se săvârșește Taina Sfântului Maslu. Această inițiativă a apărut din dorința de a închega o mai mare comuniune cu oamenii, care simt nevoia să dialogheze, să comunice, care au întrebări, care doresc să afle cât mai multe lucruri despre Biserică’, a declarat preotul Viorel Dică, consilier patrimoniu și construcții bisericești în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei.

Vinerea trecută a fost invitat să conferențieze părintele protopop Teodor Ciontu, de la Protoieria Craiova Nord.

‘Tema pe care a vorbit părintele în această săptămână a fost legată de dimensiunea eclesiologică a credinței noastre, de Biserică. Au fost dezbătute mai multe aspecte spirituale, dar și legate de dogmă. Spre bucuria noastră, am observat că tot mai mulți tineri participă la conferințe și sunt interesați de temele pe care le punem în discuție aici’, a adăugat părintele Dică.

Până în prezent, la Parohia Harșu au mai conferențiat medicul Pavel Chirilă și profesorul universitar preot Constantin Pătuleanu, de la Facultatea de Teologie din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente