La Biserica „Buna Vestire” din Mediaș s-a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească

La Biserica „Buna Vestire” din orașul Mediaș, județul Sibiu, Sfânta Liturghie a fost oficiată astăzi, 18 aprilie, de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de un sobor de preoți de la parohiile din oraș. La slujbă au participat sute de credincioși, autorități locale și centrale.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu care a spus: „Este o biserică nouă, o biserică sfințită în anul 2007, biserică în care venim în fiecare an. Dacă nu putem veni la Buna Vestire când este ziua hramului, venim într-o altă sărbătoare cum este și aceasta închinată Femeilor Mironosițe, sărbătoare în care prăznuim femeia creștină. Am încercat să aducem această bucurie, pe care au primit-o femeile mironosițe de la Mântuitorul Hristos, tuturor celor care vin și se închină în această Biserică. Cu atât mai mult cu cât în adunările noastre liturgice, la Liturghiile noastre participă mai multe femei decât bărbați”.

Biserica „Buna Vestire din Mediaș” a fost construită în perioada 1992-2000, pictura fiind realizată în anul 2004. Sfințirea lăcașului a avut loc la 2 septembrie 2007.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…