La Biserica Apărătorii Patriei I din Capitală au fost aduse părticele din Moaștele Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi

Biserica Parohiei Apărătorii Patriei I din Capitală a îmbrăcat ieri, 24 martie, haine de sărbătoare. Lăcașul de cult va adăposti de acum înainte un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi. Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar patriarhal, a oficiat ieri seară slujba Acatistului Sfântului Ierarh Teodosie de la Brazi și a Litiei în lăcașul de cult, alături de un sobor de preoți și diaconi. Totodată, Biserica Apărătorii Patriei, cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae și Adormirea Maicii Domnului, l-a primit ca ocrotitor și pe Sfântul Ierarh Teodosie de la Brazi.

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a oferit mai multe detalii pentru TRINITAS TV: „Aducerea unei părticele din moaștele Sfântului Teodosie de la Brazi în seara aceasta înseamnă un moment cu totul deosebit, deoarece dumneavoastră aveți ocazia de acum înainte să vă închinați nu doar la Icoana Sfântului Nicolae și la icoana Sfântului Ierarh Teodosie, ci și la o parte din moaștele care au fost dăruite Bisericii dumneavoastră așa cum sublinia Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pentru evlavia și pentru cinstea pe care ați arătat-o sfinților în general și Sfântului Teodosie în mod special. Așa cum știți Sfântul Teodosie a fost trecut în calendarul de cult în anul 2002 printr-o hotărâre a Sfântului Sinod al Biserici noastre. Iar în regiunea Vrancei, în jurul Mănăstirii Brazi el a fost cinstit ca martir și ca ierarh cu viață sfântă”.

Numeroșii credincioși prezenți au primit broșuri cu viața Sfântului Ierarh Teodosie de la Brazi, precum și iconițe.

Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi este prăznuit de Biserica Ortodoxă Română la 22 septembrie.

Comentarii Facebook


Știri recente