La Belgrad va incepe maine intalnirea anuala a Conferintelor Episcopale din Sud-Estul Europei.

In perioada 20-22 februarie 2004, Belgradul va fi gazda intalnirii anuale a Conferintelor Episcopale din Sud-Estul Europei. Ceea ce este comun acestor tari – adica: Albania, Bulgaria, Bosnia si Herzegovina, Grecia, Serbia, Muntenegru, Romania si Turcia – este faptul ca Biserica Romano-Catolica este minoritara, majoritatea fiind reprezentata de ortodocsi si musulmani.

La intalnirea de la Belgrad, din partea Conferintei Episcopale Romano-Catolice Romane va participa Prea Sfintitul Cornel Damian, Episcop Auxiliar de Bucuresti.

Prima zi va oferi ocazia impartasirii de experiente in directia problemelor urgente din aceste tari in sfera Ecumenismului, Dialogului Inter-Religios si Domeniului Social si Politic.

A doua zi va fi dedicata studierii temei ‘Saracia: o provocare pentru Biserica’. O alta sesiune se va concentra pe tema ‘Europa si crestinismul’, in contextul unificarii europene.

Sambata dimineata, participantii vor fi primiti de Prea Fericitul Parinte Pavle, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sarbe, dupa cum ne informeaza site-ul de stiri www.catholica.ro al Bisericii Romano-Catolice din Romania.

Comentarii Facebook


Știri recente