La Bârlad a fost lansat proiectul Un zâmbet prin artă

Elevii din școlile bârlădene se vor implica pe parcursul anului școlar 2012-2013 în activitățile proiectului educațional „Un zâmbet prin artă”. Acesta urmărește promovarea educației interculturale și ameliorarea atitudinilor agresive în rândul elevilor, informează „Ziarul Lumina”.

La Colegiul Național „Ghe. Roșca Codreanu” din Bârlad a avut loc sâmbătă, 24 noiembrie, lansarea proiectului educațional „Un zâmbet prin artă”. Acesta a fost inițiat de prof. Daniel Ștefănică de la Școala cu clasele I-VIII „Vasile Pârvan” din Bârlad și se va derula pe parcursul acestui an școlar. Evenimentul a debutat cu o expoziție de icoane realizată de copiii Școlii „Vasile Pârvan” din Bârlad. Au participat prof. Monica Mocanu, inspector pentru disciplina religie al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, prof. Mariana Muntenașu, inspector pentru discipline tehnice în cadrul ISJ Vaslui, prof. Oana Rusu, inspector pentru învățământul primar în cadrul ISJ Vaslui, directori ai școlilor partenere, profesori, învățători și numeroși copii și tineri, întoțiți de părinții lor. „Scopul proiectului, în cadrul căruia vor fi derulate zece activități, este acela de a ameliora atitudinile agresive și influențarea indiferenței sociale a elevilor cu ajutorul elementelor estetice din artă. Obiectivele proiectului sunt: integrarea unui număr de 300 de copii în activitatea proiectului, îmbunătățirea competențelor artistice cu 25% la un număr de 300 de copii, promovarea educației interculturale la un număr de 300 de elevi, implicarea în mod real a partenerilor în derularea proiectului”, a spus prof. Monica Mocanu. Instituțiile partenere din cadrul proiectului sunt: Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Vaslui, Global Volunteers – USA, filiala Bârlad, Palatul Copiilor din Vaslui, Școala numărul 2 din Bârlad, Colegiul Național „Ghe. Roșca Codreanu” din Bârlad, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” din Bârlad, Școala numărul 8 din Bârlad, Școala „Stroe Belloescu” din Grivița, județul Vaslui, Școala numărul 1 Zorleni, județul Vaslui, și Școala numărul 20 din Galați.

Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob din Dorohoi” a găzduit sâmbătă, 24 noiembrie, simpozionul interjudețean „Științele socio-umane și religia – principalele responsabile de educația morală a tinerei generații”. Manifestarea a fost organizată cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Botoșani și a vizat valorizarea și promovarea preocupărilor profesorilor de științe socio-umane și religie din învățământul preuniversitar. Simpozionul a avut două secțiuni: „O radiografie morală a societății contemporane din perspectiva finalităților științelor socio-umane și religiei” și „Funcția educativă a științelor socio-umane și religiei”. Obiectivele proiectului au urmărit stimularea interesului profesorilor de științe socio-umane și religie pentru problematica interdisciplinarității, promovarea comunicării interdisciplinare, stimularea preocupărilor profesorilor de științe socio-umane și religie în direcția optimizării demersului didactic propriu și realizarea unui schimb de experiență util și necesar profesorilor de științe socio-umane și religie.

Comentarii Facebook


Știri recente