La Baia Mare s-a desfășurat o Olimpiadă a iconarilor

La Biblioteca județeană din Baia Mare a avut loc astăzi, 21 aprilie, cea de-a X-a ediție a Olimpiadei de meșteșuguri artistice tradiționale, intitulată „De la Înviere la Înălțarea Domnului”. La competiție au participat copii din aproape toate localitățile maramureșene. A fost prezent la manifestarea de la Baia Mare și Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Mai multe informații cu privire la această Olimpiadă a oferit pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul care a spus: „Sunt aproape o sută de școli din municipiul Baia Mare și din împrejurimi care au venit fiecare cu creația lor, cu profesorii lor, cu picturile, icoane pe lemn și sticlă, desene, acuarele, obiecte confecționate în stil meșteșugăresc în modul cum s-au confecționat cândva și ei doresc să nu se uite meșteșugăria aceasta a lucrurilor frumoase pe care le-am avut și pe care ei încă le folosesc și le poartă”.

Au mai fost prezenți membri ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș și numeroși vizitatori.

Manifestarea de astăzi este o etapă a concursului „Icoana din sufletul copilului” care se desfășoară la nivelul întregii Patriarhii Române. La final, oficialitățile și vizitatorii au participat la un scurt program artistic.

Comentarii Facebook


Știri recente