La Arad va avea loc Simpozionul național al presei bisericești intitulat „Calea Mântuirii”

Reprezentanții presei bisericești din întreaga țară vor participa în zilele de 28 și 29 aprilie la Simpozionul național intitulat „Calea Mântuirii”. Întrunirea este organizată de Facultatea de Teologie din Arad și urmărește să evidențieze importanța pastoral-misionară și culturală a presei bisericești în Ortodoxia românească.

Trustul de presă „BASILICA” al Patriarhiei Române va fi reprezentat de o delegație condusă de Părintele Consilier Patriarhal, Nicolae Dascălu, directorul postului de Radio TRINITAS.

Părintele Ioan Tulcan, decanul Facultății de Teologie din Arad, a oferit mai multe detalii pentru Radio TRINITAS privind acest Simpozion: „Nădăjduim ca acest prilej să constituie un moment important de reflecție asupra sensului și importanței pe care o are presa bisericească în general ca auxiliar, sau ca vehicul necesar, în ceea ce privește misiunea Bisericii Ortodoxe Române în lumea contemporană. În același timp să poată răspunde, măcar în parte, unor provocări pe care lumea de astăzi le pune în fața lucrării pastoral misionare, culturale (etc.) a Bisericii Ortodoxe Române. Sunt așteptați cu bucurie reprezentanți ai presei bisericești de la Sibiu, Iași, Cluj, Oradea, Craiova, Constanța, Târgoviște, Râmnicu Vâlcea, Timișoara, Caransebeș și bineînțeles din Arad”.

Comentarii Facebook


Știri recente