La Alba Iulia a fost inaugurat ieri noul local al Facultatii de Teologie Ortodoxa.

La evenimentul inaugurarii noului local al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia au fost prezenti inalti ierarhi ortodocsi, romano-catolici, precum si reprezentanti ai autoritatilor centrale, judetene si locale. Pe pisania asezata la intrarea in cladire au fost trecuti ctitorii si binefacatorii acestui asezamant. La festivitatea de inaugurare au fost prezenti si Secretarul de Stat din Ministerul Culturii si Cultelor Laurentiu Tanase, Directorul General in Ministerul Educatiei si Cercetarii Alexandru Sonea, prefectul judetului Alba Mugurel Liviu Sarbu, Presedintele Consiliului Judetean Alba Eugen Popa, care au primit de asemenea distinctia arhiepiscopala.

Facultatea de Teologie Ortodoxa din cadrul Universitatii ‘1 decembrie 1918’ din Alba Iulia este considerata a avea cel mai modern sediu din tara, dupa cum ne informeaza ROMPRESS.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catedrală Naţională şi lucrare socială – Sinteza activităților Bisericii Ortodoxe Române în anul 2018

În cadrul ședinței anuale a Consiliului Național Bisericesc din 19 februarie 2019, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat raportul-sinteză privind activitățile din Patriarhia Română în 2018 intitulat „Catedrală Naţională şi lucrare socială”. Catedrală Naţională şi…