La Academia Română s-a desfășurat un simpozion dedicat împlinirii a zece ani de la venirea Papei Ioan Paul al II-lea în România

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat, astăzi, 7 mai, la simpozionul dedicat împlinirii a zece ani de la venirea Papei Ioan Paul al II-lea în România, simpozion desfășurat la Academia Română. La acest eveniment aniversar au participat reprezentanți ai Bisericilor Romano-Catolice, Greco-Catolice și Ortodoxe, academicieni, oameni de cultură și politicieni.

În aula Academiei Române au fost susținute discursuri de reprezentanții Bisericilor Ortodoxe, Romano-Catolice, Greco-Catolice și adresate mesaje din partea Papei Benedict al XVI-lea și Președintelui Traian Băsescu. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat în discursul său importanța venirii în țara noastră a suveranului pontif. Mesajul Papei Benedict al XVI-lea a fost citit de nunțiul apostolic Francisco Xavier Losano. Mesajul Președintelui României a fost prezentat de Bogdan Tătaru-Cazaban, consilier prezidențial. Discursul din partea Academiei Române a fost susținut de academicianul Eugen Simion.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente