La 650 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Grigorie Palama, moaștele sale vor fi aduse în Capitală

Miercuri, 29 aprilie 2009, orele 18:30, o delegație a Mitropoliei de Veria, Kampania și Nausa (Grecia) va aduce la București, spre închinare, moaștele Sfântului Grigorie Palama, Arhiepiscop al Tesalonicului, de la a cărui trecere la Domnul se împlinesc anul acesta 650 de ani.

Reprezentanții Bisericii din Grecia vor fi întâmpinați la Aeroportul Internațional Henry Coandă de către o delegație a Patriarhiei Române.

La Catedrala Patriarhală din București, racla cu cinstitele moaște va fi întâmpinată în jurul orelor 19:30 de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de membri ai Sfântului Sinod. Vor fi prezenți membri ai Permanențelor Consiliului Național Bisericesc și Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, preoți protopopi din Capitală, preoți și credincioși din București și din alte localități, monahi și monahii, elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din București. După slujba oficiată în Catedrala Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va rosti un cuvânt de întâmpinare.

Cinstitele moaște vor rămâne spre închinare la Catedrala Patriarhală din seara zilei de 29 aprilie și până în dimineața zilei de 1 mai, orele 9:00, iar în biserica-paraclis studențesc „Sfântul Grigorie Palama” din incinta Universității Politehnice București (Splaiul Independenței nr. 313, în apropierea stației de metrou Grozăvești), în ziua de vineri, 1 mai, între orele 9:00 – 14:00.

În după-amiaza zilei de 1 mai, delegația din Grecia va pleca la Galați, în Episcopia Dunării de Jos, unde cinstitele moaște ale Sfântului Grigorie Palama vor fi așezate spre închinare până în ziua de 4 mai a.c.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI BUCUREȘTILOR

Comentarii Facebook


Știri recente