La 2 decembrie 1998 trecea la Domnul Parintele Cleopa Ilie.

Astazi se implinesc 8 ani de cand Parintele Arhimandrit Cleopa Ilie a trecut la cele vesnice.

Parintele Cleopa este unul dintre cei mai mari duhovnici romani al secolului al XX-lea, la care s-au spovedit patriarhi, mitropoliti, episcopi, preoti si nenumarati credinciosi.

Dintre ucenicii Sfintiei Sale au fost Prea Fericitii Patriarhi Iustinian Marina si Teoctist ai Romaniei, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, precum si mari personalitati ale culturii romanesti.

Predicile si cuvintele sale de invatatura au atras la Manastirea Sihastria nenumarati pelerini din intreaga tara.

Parinte Cleopa Ilie a trecut la Domnul pe 2 decembrie 1998 si a fost inmormantat in cimitirul Manastirii Sihastria din jud Neamt.

Despre personalitatea Parintelui Arhimandrit Cleopa Ilie ne-a vorbit Prea Sfintitul Gherasim – Episcopul Ramnicului: ‘Parintele Arhimandrit Cleopa Ilie a fost si ramane pana acum un unicat in ceea ce priveste trairea, indrumarea si povatuirea vietii duhovnicesti. Parintele Cleopa era un om linistit, un om intotdeauna impacat cu ceea ce Bunul Dumnezeu i-a dat, un om inzestrat de Dumnezeu cu o memorie deosebita pentru ca nu stiu daca a fost carte despre vietile sfintilor parintilor nostri duhovnicesti tradusa in romaneste pe care sa nu o fi citit si pe care sa o fi retinut. Multi citim, dar putin retinem. Parintele Cleopa era o biblioteca ambulanta de invataturile, de trairile si indrumarile sfintilor parintilor nostri duhovnicesti. Parintele Cleopa era un om asezat, un om egal cu sine intotdeauna.’

Cu prilejul implinirii a 8 ani de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Cleopa Ilie, Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei impreuna cu Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, in fruntea unui sobor de preoti si diaconi, au oficiat astazi la Manastirea Sihastria o Slujba de pomenire.

De asemenea, o Slujba de pomenire a fost oficiata si la mormantul Parintelui Arhimandrit Cleopa din cimitirul Manastirii Sihastria.

Comentarii Facebook


Știri recente