La 17 aprilie 2003 se implinesc 5 ani de cand emite in Iasi pe frecventa 92,7 MHZ Radio Trinitas

Joi, 17 aprilie 2003, Radio Trinitas, postul de radio al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei implineste 5 ani de existenta.

Din initiativa Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in ziua de 17 aprilie 1998 incepea sa emita 24h din 24 pe frecventa FM de 92,7 MHz, in orasul Iasi si in imprejurimile sale, primul post de radio ortodox din tara noastra. Radio Trinitas este parte integranta a Institutului Cultural-Misionar Trinitas si este un radio pentru sufletul dumneavoastra.

Menirea postului de Radio Trinitas este aceea de a desfasura activiati misionar-culturale si social-educative, care sprijina activitatea generala cultural-misionara, educativa si spiritual-sociala a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Pentru a implini rolul sau misionar, Radio Trinitas transmite zilnic, in direct, din Catedrala Mitropolitana din Iasi, Sfanta Liturghie si Vecernia. Continutul emisiunilor este crestin-ortodox, iar orientarea este spre dialog si cooperare in vederea innoirii vietii umane in societatea romaneasca.

Dintre obiectivele postului de Radio Trinitas mentionam: promovarea credintei si a vietii crestine, promovarea educatiei religios-morale, promovarea culturii crestine si romanesti in contextul national si international, promovarea activitatilor social- filantropice ale Bisericii, initierea si sprijinirea unor activitati educative pentru protejarea naturii si a mediului inconjurator, promovarea dialogului cu alte Biserici si institutii care apara si cultiva demnitatea persoanelor umane si valorile spirituale izvorate din iubirea omului fata de Dumnezeu si fata de semeni. In contextul promovarii dialogului cu alte Biserici Crestine, Radio Trinitas a devenit in anul 2001 membru al Confrerintei Europene a Radio-urilor Crestine.

La acest ceas aniversar, Radio Trinitas multumeste tuturor celor care au contribuit la sustinerea activitatii sale in cei 5 ani de emisie.

Radio Trinitas

Comentarii Facebook


Știri recente