Jurnalistul Florin Zamfirescu a fost înmormântat astăzi, 30 ianuarie, în Cimitirul „Bunavestire” din Iași

Jurnalistul Florin Zamfirescu a fost înmormântat, în aceasta după-amiază, în Cimitirul „Bunavestire” din Iași, ne informează Radio TRINITAS. Slujba a fost oficiată la „Biserica Sfântul Nicolae-Copou” de Înaltpreasfințitul Mitropolit Teofan, împreună cu Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, înconjurați de un sobor de 16 preoți și diaconi. La finalul slujbei, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul a citit mesajul de condoleanțe transmis de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel: „Florin Zamfirescu s-a remarcat prin muncă asiduă, seriozitate, curaj și generozitate. A lucrat cu pasiune și profesionalism la renașterea presei ieșene după schimbările din 1989 și a descoperit în proiectul primului cotidian creștin din România – „Ziarul Lumina” – împlinirea vocației sale de jurnalist creștin, fiind entuziast membru fondator al acestui ziar. A fost apreciat de conducerea Bisericii și iubit de colegii de la centrul de presă „Basilica” al Patriarhiei Române, de la București și din Iași, ca frate bun și sfătuitor avizat în profesia de comunicator creștin. Domnia sa va rămâne un model luminos și inspirator pentru generația tânără prin competența sa științifică, prin verticalitatea sa morală, prin dragostea sa pentru slujirea cuvântului care luminează, vindecă și edifică”.

Înaltpresfințitul Mitropolit Teofan a vorbit, apoi, despre principalele vocații ale jurnalistului Florin Zamfirescu: „Cred că domnul Florin Zamfirescu, sunt sigur de aceasta, în ultimii cinci ani, când și-a descoperit vocația de misionar al Bisericii a reușit să împlinească un lucru de o importanță capitală pentru misiunea Bisericii astăzi, și anume să ducă duhul Bisericii în lume. El a reușit să înțeleagă că Biserica are drept de cetate și că Evanghelia trebuie să pătrundă în sânul cetății, în familie, la locul obișnuit al oamenilor obișnuiți de viață”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…