Jurământul de credință al studenților teologi din Arhiepiscopia Dunării de Jos

În Catedrala Arhiepiscopală a Dunării de Jos, după săvârșirea slujbei de Te-Deum, a avut loc în această seară, depunerea jurământului de fidelitate a dreptei credințe, de către absolvenții cursurilor de teologie din cadrul Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. La eveniment au fost prezenți și profesorii îndrumători din cadrul acestei instituții de învățământ în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Programul a debutat încă de dimineață, cu participarea studenților teologi, și a întregului corp profesoral, la Sfânta Liturghie în Catedrala Dunării de Jos.

După participarea la slujba din Catedrală a avut loc susținerea lucrărilor de licență ale studenților teologi gălățeni, în Sala „Episcop Chesarie Păunescu”, de la Centrul Eparhial.

Absolvenții secțiilor teologice din cadrul Universității gălățene și-au exprimat bucuria finalizării cu succes a acestei facultăți, în cadrul căreia au avut posibilitatea însușirii și aprofundării temelor teologice și pastoral-sociale. Această nouă treaptă pe care au pășit îi va sprijini mai departe în activitățile cu copiii, tinerii și enoriașii parohiilor de unde provin, sau pe care le păstoresc.

Comentarii Facebook


Știri recente