Jurământ de credință la Facultatea de Teologie din Alba Iulia

Absolvenții promoției 2008 – 2011 ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia au depus marți, 21 iunie 2011, jurământul de credință, informează TRINITAS TV.

Ceremonia a avut loc în paraclisul instituției de învățământ, după slujba de Te Deum, oficiată în prezența Preafințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei – profesor al catedrei de Morală și decan onorific al Facultății, începând cu noul an universitar.

Înaltpreasfinția Sa a vorbit tinerilor teologi subliniind faptul că Hristos Domnul reprezintă Calea pe care trebuie să o urmeze fiecare teolog

„Ca tineri absolvenți de teologie sunteți îndatorați să arătați calea altor tineri ca voi, întocmai cum în poveștile românești tatăl povățuiește pe fiu zicând Calea este lungă, lumea este rea, să te ferești de lume și să nu ieși din cale. Calea este chiar Iisus Hristos, Dumnezeul nostru, Mântuitorul nostru, pe Care urmându-L, ascultându-L, împlinind legea Evangheliei Sale puteți să puneți în practică tot ce ați acumulat la această Facultate”, a spus ÎPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei

„Ceea ce vă pot pune la suflet și ceea ce ne dorim toți care v-am învățat este ca teologia voastră să devină viață” a spus pr. Prof. Dr. Emil Jurcan, Decanul Facultății de Teologie din Alba Iulia, tinerilor absolvenți.

De la cele trei secții, Teologie Pastorală, Teologie Socială și Teologie Didactică, au absolvit 90 de studenți.

Comentarii Facebook


Știri recente