Joia Mare la Catedrala Episcopală din Slobozia

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârșit joi, 21 aprilie 2011, Denia celor 12 Evanghelii, la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, după cum ne informează sf-esc.ro. Cele 12 Evanghelii au fost citite de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu și de ceilalți preoții ai Catedralei, textul Sfintelor Evanghelii relatând Patimile, judecata nedreaptă, răstignirea pe cruce, moartea și îngroparea Mântuitorului Iisus Hristos. După citirea Evangheliei a V-a, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu și preoții Catedralei au purtat Sfânta Cruce până în mijlocul Bisericii, unde va rămâne până în ziua de vineri.

Denia de Joi seara se numește „Slujba Sfintelor și Mântuitoarelor Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos”. Este slujba în care participăm împreună cu Domnul la Sfintele Sale Pătimiri.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a îndemnat toți credincioșii să nu lipsească zilele acestea de la biserică, să nu lase singur pe Domnul în drumul Său spre Golgota, de Răstignirea Căruia toată creația se cutremură.

Comentarii Facebook


Știri recente