Joi, 12 iunie 2003, la Bistrita s-a desfasurat a II-a editie a Seminarului Ortodox de Medicina si Teologie

Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Vadului, Feleacului si Clujului impreuna cu Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud a organizat joi, 12 iunie 2003, la Saloanele Hotelului ‘Diana’ din Bistrita, al doilea Seminar Ortodox de Medicina si Teologie care a avut ca teme: ‘Calitatea vietii la omul suferind’ si ‘Alimentatie si spiritualitate crestin-ortodoxa’.

La acest seminar au participat profesori de la Facultatile de Medicina si Teologie din Cluj-Napoca, medici, preoti si alti invitati din domenii adiacente.

In deschiderea lucrarilor seminarului, Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu Anania, Arhiepiscopul Clujului, a oficiat un Te-Deum.

Sectiunea ‘Alimentatie si Spiritualitate Crestin-Ortodoxa’ a fost prezidata de prea Sfintitul vasile Someseanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Clujului, alaturi de Conf.Asoc.Dr. Mircea Gelu Buta de la Spitalul Judetean Bistrita.

Cea de a doua sectiune ‘Calitatea vietii omului suferind’ a fost moderata de Prof.Dr. nicolae Miu, Decanul Facultatii de medicina Generala din Cluj-Napoca, alaturi de Pr.Prof. Ion Ica Jr. de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente