Joi, 12 iunie 2003, la Bistrita s-a desfasurat a II-a editie a Seminarului Ortodox de Medicina si Teologie

Arhiepiscopia Ortodoxa Romana a Vadului, Feleacului si Clujului impreuna cu Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud a organizat joi, 12 iunie 2003, la Saloanele Hotelului ‘Diana’ din Bistrita, al doilea Seminar Ortodox de Medicina si Teologie care a avut ca teme: ‘Calitatea vietii la omul suferind’ si ‘Alimentatie si spiritualitate crestin-ortodoxa’.

La acest seminar au participat profesori de la Facultatile de Medicina si Teologie din Cluj-Napoca, medici, preoti si alti invitati din domenii adiacente.

In deschiderea lucrarilor seminarului, Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu Anania, Arhiepiscopul Clujului, a oficiat un Te-Deum.

Sectiunea ‘Alimentatie si Spiritualitate Crestin-Ortodoxa’ a fost prezidata de prea Sfintitul vasile Someseanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Clujului, alaturi de Conf.Asoc.Dr. Mircea Gelu Buta de la Spitalul Judetean Bistrita.

Cea de a doua sectiune ‘Calitatea vietii omului suferind’ a fost moderata de Prof.Dr. nicolae Miu, Decanul Facultatii de medicina Generala din Cluj-Napoca, alaturi de Pr.Prof. Ion Ica Jr. de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente

Zilele Şaguniene se mută anul acesta în online  

Manifestările culturale dedicate Sfântului Andrei Şaguna, intitulate sugestiv Zilele Şaguniene, se desfăşoară anul acesta exclusiv online, din cauza pandemiei de coronavirus. Evenimentele au început sâmbătă, 21 noiembrie, prin anunţarea clericilor şi mirenilor rămaşi în cursa…