Jertfă și misiune la parohia „Sfântul Ilie” Rădăuți

La parohia „Sfântul Ilie” din Rădăuți, duminică, 12 iulie 2009, au avut loc trei evenimente cu profunde semnificații pentru comunitatea creștin-ortodoxă de aici: sfințirea unei troițe monumentale, în valoare de peste 25.000 de lei, ridicată numai cu jertfa enoriașilor; în al doilea rând, au fost sfințite două icoane cu chipul Sfinților Doctori fără de arginți Cosma și Damian, așezate pe pereții exteriori ai Spitalului Municipal, ctitorite din jertfa angajaților medicali; iar al treilea moment duhovnicesc s-a constituit din însăși prezența Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în mijlocul comunității.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Pimen a făcut referiri la Evanghelia citită în Duminica a V-a după Rusalii, insistând asupra cauzei care determină demonizarea omului – înstrăinarea de Dumnezeu produsă pe nesimțite, puțin câte puțin, prin abandonarea rugăciunii, a postului, a prezenței la slujbele Bisericii, a Spovedaniei.

În cadrul slujbei de sfințire a troiței, Înaltpreasfinția Sa a scos în evidență puterea ocrotitoare și tămăduitoare a Sfintei Cruci pentru cei ce cu credință și cu evlavie se însemnează cu ea.

A urmat sfințirea icoanelor de la Spitalul Municipal, Înaltpreasfințitul Pimen explicând importanța lucrării duhovnicești a preotului în mijlocul bolnavilor. La acest eveniment a fost prezent și dl. secretar de stat în Ministerul Sănătății, doctor Cristian Irimie, care, luând cuvântul, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Pimen pentru cuvintele frumoase și a promis tot sprijinul său pentru reabilitarea integrală a spitalului de curând numit, cu aprobarea Ministerului Sănătății, Spitalul Municipal „Sfinții Doctori Cosma și Damian”. La rândul său, harnicul și neobositul părinte Mihai Fediuc, parohul de la „Sf. Ilie”, cel care a avut inspirata idee și mai ales inițiativa denumirii Spitalului Municipal, a accentuat, în cuvântul său, armonioasa colaborare cu cei doi directori ai spitalului: dl. Doru Iliescu și dl. manager Dorin Robu, care s-au dovedit a fi adevărați misionari creștini în mijlocul persoanelor suferinde.

Demn de amintit este faptul că părinții de la parohia „Sfântul Ilie” din Rădăuți, în frunte cu destoinicul părinte amintit mai sus, asistă duhovnicește pe bolnavii Spitalului Municipal.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente