Jandarmeria Română a fost sărbătorită la Sibiu

La manifestările organizate pe 3 aprilie, cu ocazia împlinirii a 162 de ani de la înființare, la sediul Inspectoratului de Jandarmi din Sibiu a fost prezent și Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, informează „Ziarul Lumina”. Înconjurat de un sobor de preoți, ierarhul a oficiat o slujbă de mulțumire și de binecuvântare, după care a citit mesajul de felicitare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, IPS Mitropolit Laurențiu i-a binecuvântat pe jandarmii din Sibiu și le-a urat succes în activitățile de menținere a ordinii publice în județ. ‘Dorim să vă mulțumim pentru colaborarea deosebită și pentru sprijinul și dragostea de care dați dovadă mereu în păstrarea ordinii și liniștii credincioșilor noștri’, a spus Înalt Preasfințitul Laurențiu.

În cadrul ceremoniei au fost transmise mesajele de felicitare din partea ministrului administrației și internelor, Gabriel Berca, a inspectorului general al Jandarmeriei Române, col. Costel Gavrilă, a inspectorului-șef al Jandarmeriei Sibiu, colonelul Costel Dogaru, și a prefectului Horațiu Răcuciu.

Ceremonia a continuat cu ridicarea în grad a unui ofițer, cu oferirea unor distincții jandarmilor sibieni și cu festivitatea de premiere a jandarmilor din Sibiu care au participat la competițiile sportive interne, naționale și internaționale. Manifestările s-au încheiat cu defilarea gărzii de jandarmi, care au participat la ceremonii.

Jandarmeria Română își are rădăcinile în corpul de pază și ordine, înființat la Iași, pe 3 aprilie 1850, când domnitorul Grigorie Alexandru Ghica a semnat legiuirea pentru formarea corpului. Domnitorul Unirii, Alexandru Ioan Cuza, a impus acest corp de pază și ordine militarizat în cadrul armatei permanente, devenind o armă a oștirii române. În timpul regelui Carol I, la 1 septembrie 1893, Jandarmeria Română a devenit o instituție a statului, acreditată pentru asigurarea ordinii publice.

Comentarii Facebook


Știri recente