Iubește-ți aproapele!

Elevii, părinții și cadrele didactice de la școlile generale nr. 82, 116 și de la Grădinița nr. 68 din Capitală au desfășurat în perioada 17-25 februarie un miniproiect social-filantropic, intitulat ‘Iubește-ți aproapele!’, prin care s-au strâns și distribuit îmbrăcăminte, obiecte de uz casnic și hrană neperisabilă pentru locuitorii din localitatea Văcăreasca, comuna Glodeanu Siliștea, județul Buzău, grav afectată de căderile masive de zăpadă.

Miniproiectul a fost inițiat și coordonat de preotul Cosmin Teodor Bratu, profesor de religie la Școala nr. 82. Toate ajutoarele strânse pe parcursul a opt zile, aproximativ 200 de pachete, au fost împărțite, pe 25 februarie, de către un grup de părinți și elevi, credincioșilor din localitatea Văcăreasca, păstoriți de părintele Vasile Hotin.

‘Dorința mare a elevilor de a participa și de a merge în locurile afectate de iarna grea de anul acesta arată încă o dată egalitatea în solidaritate a copilului cu adultul. Elevii s-au dovedit conștienți de importanța evenimentului, de greaua încercare abătută asupra semenilor lor și demni de a purta numele de creștini. Apoi, transparența proiectului, mediatizarea largă în rândul elevilor, al părinților și al cadrelor didactice, buna receptare din partea conducerilor unităților școlare și, cu siguranță, rugăciunile localnicilor au reprezentat factorii ce au determinat reușita proiectului, dar și temelia pe care se pot construi noi astfel de proiecte’, a declarat pentru Ziarul Lumina pr. Cosmin Teodor Bratu.

Comentarii Facebook


Știri recente