Itinerariu duhovnicesc în prima săptămână din Postul Mare în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Bisericile din orașele Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului au fost neîncăpătoare pentru credincioșii dornici să participe serile din primele zile ale Postului Paștelui la slujba Pavecerniței, însoțită, conform rânduielilor, de Canonul Sf. Andrei Criteanul. În toată această perioadă, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a fost alături de preoți și credincioși, după cum informează părintele Constantin Gherasim, inspector pe probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Preasfinția Sa a parcurs un itinerar misionar și spiritual prin Eparhie, fiind prezent, în fiecare din cele patru seri, la bisericile din Bacău și Roman. Preasfinția Sa a citit Canonul cel Mare, rostind de asemenea rugăciuni de dezlegare și cuvinte de învățătură specifice momentelor deosebite pe care le parcurgem în plan spiritual.

Urcușul duhovnicesc al primei săptămâni a Postului Mare în Eparhia Romanului și Bacăului va culmina în Duminica Ortodoxiei, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva”, unde, la ora 16.00, va avea loc o „Seara duhovnicească”, în cadrul căreia, după oficierea slujbei Vecerniei, vor putea fi ascultate cîntări specifice Postului Mare, urmate de cuvântul catehetic „Icoanele Bisericii, ferestre către transcendent”, ce va fi ținut de PS Ioachim Băcăuanul.

Duminica Ortodoxiei se va încheia cu o procesiune cu sfintele icoane și sfintele moaște aflate în patrimoniul Catedralei, la care vor participa preoții și credincioșii romașcani.

Comentarii Facebook


Știri recente