„Istoria Lausiacă”, opera ce amintește faptul că vitalitatea Ortodoxiei a fost susținută de toți creștinii

Între cărțile ziditoare de suflet, cu o largă circulație atât la noi cât și la alte popoare ortodoxe, „Istoria Lausiacă”, sau „Lavsaicon”, scrisă de Paladie, episcop al Elenopolisului din Bitinia, ocupă un loc aparte. Nu este de aceea întâmplător, că părintele profesor Dumitru Stăniloae, care a dăruit Bisericii noastre „Filocalia” în limba română, ne-a oferit și versiunea de față a acestei cărți, scrisă la începutul secolului al V-lea și considerată de către mulți cel mai însemnat document pentru cunoașterea monahismului răsăritean timpuriu.

De aceea, publicarea „Istoriei Lausiace” la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, acum, în vremuri de răcire a iubirii multora față de Hristos, are menirea de a ne aminti că vitalitatea Ortodoxiei a fost întotdeauna susținută prin râvna sfântă a tuturor creștinilor care au știut să răspundă cu sinceritate chemării dumnezeiești la desăvârșire, informează TRINITAS TV.

Volumul poate fi achiziționat, la prețul de 10 lei și 80 de bani, de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele Bisericilor și Mănăstirilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…