„Istoria Lausiacă” a Sfântului Cuvios Paladie

Sfântul Cuvios Paladie, episcop al Elenopolisului din Bitinia, pomenit de Biserica noastră astăzi, 28 ianuarie, a scris o lucrare cu un loc aparte în literatura Patristică. Este vorba despre „Istoria Lausiacă”, sau „Lavsaiconul”, una dintre cărțile ziditoare de suflet, cu o largă circulație, atât la noi cât și la alte popoare ortodoxe, informează TRINITAS TV.

Părintele profesor Dumitru Stăniloae, care a dăruit Bisericii noastre „Filocalia” în limba română, ne-a oferit și versiunea românească a acestei lucrări, scrisă la începutul secolului al V-lea și considerată de către mulți cel mai însemnat document pentru cunoașterea monahismului răsăritean timpuriu.

Publicată la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă, cartea are menirea de a ne aminti că vitalitatea Ortodoxiei a fost întotdeauna susținută prin râvna sfântă a tuturor creștinilor care au știut să răspundă cu sinceritate chemării dumnezeiești la desăvârșire.

Volumul poate fi achiziționat de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente