Irakienii nu sunt de acord cu introducerea legii islamice prin Constitutie

Irakienii sunt atasati identitatii musulmane ale tarii lor, dar nu doresc aplicarea generala a chariei, legea traditionala islamica – dupa cum indica un sondaj realizat de Institutul Republican International din SUA. Interogati in legatura cu completarea Constitutiei din tara lor, irakienii au cerut in proportie de 22% ca in actul fundamental sa fie trecuta prezervarea identitatii musulmane a tarii.

13% dintre irakieni isi doresc introducerea de reglementari din domeniul apararii drepturilor omului, dar numai 4,4% doresc aplicarea stricta a legii musulmane. Aproape jumatate dintre locuitorii Irakului considera ca religia trebuie sa joace un rol important in administrarea problemelor publice.

De asemenea, peste 60% dintre irakieni cred ca tara lor merge intr-o directie buna, iar dintre cele mai mari probleme cu care ei cred ca se confrunta tara se numara, in ordine, electricitatea si somajul. Trebuie mentionat ca operatorii institutului ce a realizat sondajul nu au interogat populatia din doua zone in care traditia islamica este urmarita cu strictete.

Comentarii Facebook


Știri recente