IPS Teofan salveaza cartile si obiectele de patrimoniu bolnave.

‘Un Centru Mitropolitan de Restaurare a cartilor vechi si obiectelor de cult se va infiinta in cadrul Mitropoliei Olteniei.’, a declarat pentru ROMPRES Inalt Prea Sfintitul Teofan, Mitropolitul Olteniei. In depozitele bisericesti din cele cinci judete ale Olteniei se afla un patrimoniu de peste 2.200 de carti vechi si peste 3.000 de icoane de o inestimabila valoare, provenite de la bisericile din zonele demolate de regimul trecut sau cele din inventarul unor lacase de cult care nu au avut posibilitatea pastrarii acestora in siguranta si a protejarii lor impotriva hotilor.

‘Centrul va fi amenajat la Targu Jiu, intr-un imobil care dateaza din anul 1700. Vor exista acolo laboratoare specializate in tratarea cartilor si restaurarea icoanelor.’, a mai precizat Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Teofan al Olteniei.

‘Maicile de la Manastirile Tismana si Polovraci vor fi initiate in tainele patologiei cartii si a artei picturale. De asemenea, se vor inventaria cartile si icoanele vechi din toate bisericile si manastirile din Oltenia, astfel incat, prin acest nou centru, sa le fie redata viata vesnica.’, a conchis Inalt Prea Sfintitul Parinte Mitropolit Teofan al Olteniei, dupa cum ne informeaza ROMPRES.

Comentarii Facebook


Știri recente