IPS Pimen – Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor multumeste Guvernului Romaniei

Inalt Prea Sfintitul Pimen – Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, prin intermediul unui Comunicat difuzat vineri – 29 octombrie 2004, a adresat multumiri Primului Ministru al Romaniei – dl. Adrian Nastase pentru atribuirea, cu Titlu de Proprietate, acestei Arhiepiscopii, a 90.000 ha de padure.

Redam integral textul Comunicatului:

‘In urma nenumaratelor solicitari adresate Conducerii Tarii – Guvern, Parlament si Presedintie, dupa anul 1990, in vederea asigurarii resurselor sigure si suficiente necesare acoperirii cheltuielilor pentru lucrarile de conservare si restaurare a valorilor de patrimoniu aflate in proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, am gasit in cele din urma, intelegerea cuvenita la Excelenta Sa, Domnul Adrian Nastase – Prim-Ministru al Guvernului Romaniei. Stapaniti de constiinta fata de valorile de patrimoniu, am convenit, in cadrul discutiilor din ziua de 23 octombrie 2004, sa se atribuie Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, cu titlu de proprietate, suprafata de 90.000 ha padure; Excelenta Sa a spus: ca ‘nu se poate discuta retrocedarea Fondului Bisericesc; ceea ce pot sa fac sigur – cu acceptul Guvernului, al Parlamentului si aprobarea Presedintiei – este darea in proprietate a 90.000 ha de padure’.

Avandu-se-n vedere starea de spirit a oamenilor de astazi – retinere, neintelegere – cu privire la retrocedarea proprietatilor confiscate de comunisti, mai ales a marilor proprietati, cum este si Fondul Bisericesc. Avandu-se-n vedere ca din venitul celor 90.000 ha se pot acoperi toate cheltuielile pentru ingrijirea valorilor de patrimoniu si cu o judicioasa economie si cele pentru activitatea filantropica – ajutor acordat batranilor sau copiilor aflati in caminele Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor sau ale Statului existente in judetul Suceava, am apreciat ca aceasta rezolvare a solicitarilor noastre este judicioasa si multumitoare.

Acum, putem spune cu multumire adusa Lui Dumnezeu si mare recunostinta Excelentei Sale, Domnului Prim-Ministru Adrian Nastase: avem asigurate resursele suficiente, sigure si constante necesare ingrijirii valorilor de patrimoniu aflate in proprietatea Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

Marturisim in frica lui Dumnezeu: Excelenta Sa Domnul Prim-Ministru Adrian Nastase prin fapta sa – de improprietarire a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu cele 90.000 ha padure – s-a inscris in randul marilor ctitori si ocrotitori ai manastirilor si bisericilor monumente definitiv istorice, valorilor de patrimoniu aflate in aceste sfinte locasuri de inchinare din Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor.

Binecuvantat a fost anul ‘Stefan cel Mare si Sfant- 2004. Binecuvantati sa fie si anii urmatori cu sporita intelegere fata de nevoile de ingrijire a valorilor de patrimoniu si a fratilor prea mici ai lui Hristos – copiii si batranii neajutorati.’,

dupa cum ne informeaza ROMPRES.

Comentarii Facebook


Știri recente