IPS Parinte Mitropolit Daniel va fi oaspetele Arhiepiscopiei Craiovei

Comunicat de presa

La invitatia Inalt Preasfintitului Teofan, Mitropolitul Olteniei, in perioada 12 -13 mai 2007, Inalt Preasfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va fi oaspetele Arhiepiscopiei Craiovei.

Sambata, 12 mai, va participa la slujba de resfintire a picturii Catedralei mitropolitane din Craiova, la Sfanta Liturghie arhiereasca, precum si la parastasul vrednicului de pomenire Mitropolitul Nestor Vornicescu, care a pastorit Mitropolia Olteniei 22 de ani (1978 – 2000).

Duminica, 13 mai a.c., Inalt Preasfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va participa la slujba de sfintire a bisericii cu hramul „Sf. M. Mc. Dimitrie” din parohia Secu, judetul Dolj, precum si la punerea pietrei de temelie pentru o noua biserica in localitatea Smadovicioara, comuna Secu, locul de nastere al invatatorului Alexie Ciobotea, tatal Inalt Preasfintitului Parinte Mitropolit Daniel.

Apoi, la cimitirul din localitate, Inalt Preasfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va savarsi parastasul si va sfinti noile cruci de pe mormintele bunicilor din partea tatalui.

Secretariatul Centrului eparhial Iasi

Comentarii Facebook


Știri recente