IPS Parinte Mitropolit Daniel efectueaza o vizita pastorala in Portugalia

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, se afla intr-o vizita pastorala la Lisabona, Portugalia, la invitatia IPS Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala. IPS Parinte Mitropolit Daniel a facut referire la aceasta vizita la finalul Sfintei Liturghii de duminica, 19 martie, oficiata la Catedrala mitropolitana din Iasi: ‘In Duminica urmatoare, cu ajutorul lui Dumnezeu si cu binecuvantarea PF Parinte Patriarh Teoctist, la invitatia IPS Mitropolit Iosif, care a fost in vara trecuta la noi, al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala, vom savarsi Sf. Liturghie in biserica ortodoxa romana de la Lisabona, din Portugalia, unde se afla foarte multi romani si, mai ales, foarte multi moldoveni. Deci, de ziua Buneivestiri, sambata, in 25 martie, si duminica, in 26 martie, vom fi acolo impreuna cu multi credinciosi ortodocsi romani si cu preotul de acolo, parintele Victor Pop’.

IPS Parinte Mitropolit Daniel a evidentiat cu acest prilej si datoria pe care o au romanii din tara de a-i sustine pe cei plecati in strainatate: ‘Acesti romani care se afla in afara granitelor tarii, in diferite parti ale lumii, au nevoie de rugaciunea noastra, au nevoie sa ne rugam pentru ei. De aceea, noi ne rugam pentru binecredinciosul popor roman de pretutindeni, nu numai din actualele granite ale Romaniei, ci si pentru romanii ortodocsi care se afla pretutindeni. Pe langa rugaciunea noastra de care au nevoie, mai au nevoie sa fie vizitati din cand in cand de catre ierarhi, de catre preoti, de catre preotii parohi, de catre prieteni ca sa nu se simta singuri, indepartati si instrainati, iar cand se intorc acasa, mai ales in vacanta, sa fie primiti cu multa dragoste frateasca, cu multa atentie si cu multa incurajare, pentru a-si pastra credinta ortodoxa romaneasca, pentru a pastra legatura cu parohiile noastre care s-au infiintat prin grija PF Parinte Patriarh Teoctist’.

Astazi, 24 martie 2006, Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a tinut un cuvant de invatatura despre rugaciune in Biserica ortodoxa romana ‘Intrarea Maicii Domnului in Biserica’ din Lisabona, Portugalia. Sambata, 25 martie 2006, de praznicul Bunei Vestiri, Inalt Prea Sfintia Sa va oficia Sfanta Liturghie in aceeasi biserica. Seara, Inalt Prea Sfintia Sa va lua parte la dineul oferit, in onoarea sa, de Excelenta Sa Domnul Gabriel Gafita, Ambasadorul Romaniei in Portugalia, totodata intalnindu-se si cu ceilalti oficiali ai Ambasadei Romaniei in Portugalia.

Comentarii Facebook


Știri recente