IPS Parinte Mitropolit Daniel a sfintit paraclisul parohiei Valea Lupului Beldiman si a pus piatra de temelie pentru un nou locas de cult

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a oficiat astazi slujba de sfintire a paraclisului din parohia Valea Lupului Beldiman si a pus piatra de temelie pentru un nou locas de cult. In cuvantul rostit inaintea slujbei de binecuvantare a paraclisului, IPS Sa a subliniat faptul ca adevarata cinstire a Sf. Imparati Constantin si Elena este urmarea exemplului vietii lor: ‘Aceasta sfintire este o sfintire preliminara. Nu este o sfintire a unei biserici in mod complet, ci este o sfintire pentru a se putea sluji aici pana cand se termina biserica cea mare care urmeaza sa fie construita. Rugam pe Hristos Domnul, pentru rugaciunile Sf. Imparati Constantin si Elena, sa binecuvinteze locasul acesta si sa binecuvinteze si lucrarile care vor incepe pentru construirea noii biserici. Cea mai frumoasa cinstire a Sf. Imparati este aceea de a urma pilda lor. Asa cum Sf. Imparati Constantin si Elena au zidit biserici, au ajutat lucrarea misionara a Bisericii, lucrare culturala, educationala si filantropica, tot asa si noi sa-i cinstim pe sfinti nu numai cand ii laudam in tropare si cantari, ci si cand urmam exemplul lor, pilda lor’.

De asemenea, in cuvantul rostit dupa oficierea slujbei de punere a pietrei de temelie pentru noua biserica ce va fi ridicata in parohia amintita, IPS Parinte Mitropolit Daniel a explicat semnificatiile actului liturgic savarsit: ‘Aceste binecuvantari care s-au dat astazi s-au dat atat pentru sfintirea locului bisericii, cat si pentru binecuvantarea lor care vor lucra la zidirea ei. Sunt binecuvantati prin aceste rugaciuni ctitorii, lucratorii si peste tot se spune ca e nevoie de ajutorul si apararea lui Dumnezeu pentru ca lucrarea sa fie dusa la bun sfarsit. Aceasta binecuvantare deosebita este o binecuvantare si de zidire a noastra duhovniceasca. Cand se zideste o biserica se zidesc si relatii duhovnicesti intre oamenii care lucreaza la aceasta biserica. Sfintirea locului unei biserici insemneaza o binecuvantare de inceput de drum’.

Comentarii Facebook


Știri recente